Pressmeddelande

Tomas Flodén ny vd för AMF från 4 november

Styrelsen för AMF (AMF Tjänstepension AB) har i dag fattat beslut om att tidigarelägga bytet av vd. Tomas Flodén kommer nu tillträda som vd den 4 november. Tomas Flodén är idag vd för AMF Fonder och chef för kapitalförvaltningen. Tomas har tidigare varit stabschef och vice vd på AMF.

Tomas Flodén

- Processen för att skifta vd på AMF har gått smidigare och effektivare än vi trott och därför har vi bestämt att tidigarelägga Tomas Flodéns tillträde till den 4 november. AMF är i dag ett mycket välskött och starkt företag och med Tomas som ny vd säkerställer vi att AMF får både den kraft som krävs för att fortsätta utvecklas och ligga i framkant, men även den kontinuitet som behövs för att fortsätta leverera bra pensioner till Sveriges arbetare, säger Lars Wedenborn, styrelseordförande AMF.

Tomas Flodén efterträder Johan Sidenmark som varit vd för AMF sedan 2012. Johan Sidenmark kommer stanna kvar på AMF som senior rådgivare under en period.

Katarina Romberg kommer att ersätta Tomas Flodén som vd för AMF Fonder och chef för kapitalförvaltningen. Läs mer om det i AMFs pressrum.