Pressmeddelande

Tomas Flodén ny vd för AMF

Styrelsen för AMF (AMF Tjänstepension AB) har utsett Tomas Flodén till ny vd. Tomas Flodén är idag vd för AMF Fonder och chef för kapitalförvaltningen. Tomas Flodén har tidigare varit stabschef och vice vd på AMF, och chefekonom på Finansinspektion. Tomas Flodén är nationalekonom med inriktning mot finansiell ekonomi i grunden, och har arbetat på AMF sedan 2009. Sin nya roll som vd börjar han den 1 januari 2025.

Tomas Flodén


- Vi i styrelsen är mycket glada över att Tomas Flodén har tackat ja till att axla ansvaret som vd för AMF. Han har lång och gedigen erfarenhet från AMF, pensionsbranschen och den finansiella sektorn. AMF är i dag ett mycket välskött och starkt företag och med Tomas som ny vd säkerställer vi att AMF får både den kraft som krävs för att fortsätta utvecklas och ligga i framkant, men även den kontinuitet som behövs för att fortsätta leverera bra pensioner till Sveriges arbetare, säger Lars Wedenborn, styrelseordförande AMF.

Tomas Flodén efterträder Johan Sidenmark som varit vd för AMF sedan 2012. 

- Vi i styrelsen vill tacka Johan Sidenmark för hans långa och mycket framgångsrika tid som vd. Under Johan Sidenmarks ledning har AMF blivit ett bättre, starkare och modernare bolag, med bäst avkastning bland jämförbara bolag och lägst avgift för kärnkunderna inom avtalsområde SAF-LO. Vi önskar honom all lycka till framöver, säger Lars Wedenborn.

Johan Sidenmark kommer att stanna kvar som vd fram till dess att Tomas Flodén tillträder för att säkerställa en ordnad överlämning.

Katarina Romberg kommer att ersätta Tomas Flodén som vd för AMF Fonder och chef för kapitalförvaltningen. Läs mer om det i AMFs pressrum.

Godkännande av tillträde som vd är föremål för sedvanlig prövning hos Finansinspektionen.